Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πού θα γίνουν οι νέες δομές μεταναστών – Λεπτές ισορροπίες για κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση και τοπικές κοινωνίες (VIDEO)


Πάνω σε λεπτές ισορροπίες κινείται η κυβέρνηση στο ζήτημα του μεταναστευτικού, καθώς πολλές τοπικές κοινωνίες αρνούνται να δεχθούν κέντρα προσφύγων. Εκτός από τα αντισταθμιστικά μέτρα για όσες περιοχές δεχθούν  δομές το αρμόδιο υπουργείο  εξετάζει και το πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών  στους πρόσφυγες.
Εγκλωβισμένοι για μήνες πολλοί μετανάστες σε κάποιο camp αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής. Ο  περιφερειάρχης Κρήτης  ζήτησε να φιλοξενηθούν σε σπίτια και όχι σε δομές.
«Σε πρώτη φάση θέλουμε τα σπίτια. Θα συζητήσουμε μετά για το πως μπορούν να γίνουν δομές αλλά να μην γειτνιάζουν με οικισμούς και να μην είναι δυσφήμηση για τον τουρισμό» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η κατανομή  των μεταναστών διχάζει τις  κοινωνίες με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης  να κάνουν λόγο για ανισομερή  κατανομή των βαρών.
«Μια μόνο δομή στη Λάρισα. Δεν έχουν δομές ούτε η Μαγνησία, ούτε τα Τρίκαλα ούτε η Καρδίτσα» δήλωσες ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.
«Ο λόγος που ήρθαμε εδώ είναι για να αντιδράσουμε γιατί είμαστε μπροστά σε μια νοσηρή πραγματικότητα. Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία δομής γιατί ποτέ δεν ερωτηθήκαμε» υποστηρίζει από την πλευρά του κάτοικος της περιοχής.

ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από το  Κυψελοχώρι Τεμπών, νέες δομές σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Γιάννη Ευσταθίου σχεδιάζεται να γίνουν στις παρακάτω περιοχές:
-ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ ΤΕΜΠΩΝ
-ΧΑΝΟΠΟΥΛΟ ΑΡΤΑΣ (1500 ΑΤΟΜΑ)
-ΑΓΡΙΛΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ (12000 ΑΤΟΜΑ)
-ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ (2000 ΑΤΟΜΑ)
«Είμαστε αντίθετοι στη θέση Κρεκούκια γιατί εκεί είναι οριοθετημένη για επιχειρηματικό πάρκο και σε οποιαδήποτε άλλη θέση» εξέφρασε την αντίθεσή του ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης.

ΤΑ ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΡΟΕΣ

Προκαλεί πάντως  εντύπωση πως  παρά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών οι δουλέμποροι συνεχίζουν να στοιβάζουν σε βάρκες πρόσφυγες. Μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα του έτους στα ελληνικά νησιά αποβιβάστηκαν 752 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, μόνο στη Μόρια έχουν ξεπεράσει τους 20.000, αριθμός δεκαπλάσιος της αρχικής δυναμικότητας του ΚΥΤ (2.800)!

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 

star.gr

Σχόλια