ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Σχολιάζει την Ανάρτηση του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ και προτείνει την συνέχιση των πραγμάτων ως έχουν


Αγαπητέ μου φίλε Κώστα .!!!
Εκείνο το οποίο είναι το πλέον σημαντικό σε ένα Δήμο είναι ,το να παρέχει στους πολίτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με το μικρότερο δυνατόν κόστος ιδιαίτερα αυτές οι υπηρεσίες που από τον νόμο χαρακτηρίζονται ως ανταποδοτικές 
,όπως είναι αυτές της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων μαζί με την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον δημόσιο ηλεκτροφωτισμό ,της ύδρευσης ,της αποχέτευσης όπου υπάρχει και των νεκροταφείων .
Ο τρόπος με τον οποίο θα το επιτύχει αυτό ,είναι ευθύνη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής .
Ο τρόπος δεν αφορά τους πολίτες .!!!!
Οι πολίτες απαιτούν να τους παρέχεται άφθονο νερό Αρίστης Ποιότητας και σε χαμηλό κόστος για να μην σκέφτονται να ανοίξουν την ,βρύση ,να έχουν φως μπροστά από το σπίτι τους για να μην βαδίζουν στα σκοτάδια και να πρέπει να παρακαλέσουν για να τους αντικαταστήσουν μια καμένη λάμπα ,να μην στοιβάζονται μπροστά στα σπίτια τους μέσα και έξω από τους κάδους σκουπίδια που γίνονται εστίες για τα τρωκτικά ,να μην είναι οι ιεροί τόποι των νεκροταφείων σκουπιδότοποι και αν είναι δυνατόν να έχουν στοιχειωδώς καλό δρόμο για να πάνε στο σπίτι τους ή στο χωράφι τους .
Υπάρχουν όμως Δήμοι που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ,οι οποίοι μπορεί να χρειάζονται απαραίτητα Δημοτική Αστυνομία ή άλλες υπηρεσίες .!!!
Αλίμονο μας αν ιδρύσουμε στον Δήμο μας και ιδιωτική αστυνομία ,όπως είχε υποσχεθεί ένας φίλος Δήμαρχος ,γιατί τότε θα πάνε εκεί πολύτιμοι πόροι ,οι οποίοι μπορούν να πιάσουν καλλίτερα τόπο για τους πολίτες κάπου αλλού .!!!
Εδώ υπεισέρχεται και ένας άλλος παράγοντας πολύ σημαντικός .!!!!
Δυστυχώς υπάρχει μια ραγδαία μείωση του πληθυσμού του Δήμου .
Έτσι ο σημερινός Δήμος ο οποίος προέρχεται από την συνένωση τριών Δήμων ,σήμερα το 2020 έχει λιγότερο πληθυσμό ,από ότι ο Δήμος Αστακού το 2010 που ήμουν εγώ Δήμαρχος .
Εάν συνεχιστεί αυτή η πτωτική τάση είναι πιθανόν μετά από 10 χρόνια το 2030 ο Δήμος να έχει πληθυσμό κάτω και από 8 χιλιάδες κατοίκους .
Εάν ο Δήμος προσλάβει ακόμη και με ΑΣΕΠ που είναι η μόνη νόμιμη και ηθική οδός πολλούς μόνιμους υπαλλήλους μετά από 10 χρόνια να αδυνατεί να τους πληρώσει ,αφού τότε και σύμφωνα με τον νόμο θα έχει αυξηθεί και η μισθοδοσία τους λόγω οικογενειακών επιδομάτων ,τριετιών κλπ με αποτέλεσμα να οδηγηθεί αναπόφευκτα ο Δήμος σε χρεοκοπία .!!!!!
Για τούτο κάνω έκκληση στον Δήμαρχο (νομίζω ότι χρησιμοποιώ την σωστή λέξη ) να μην προβεί σε πρόσληψη πάρα πάνω προσωπικού και να συνεχίσει τα πράγματα όπως ήταν,γιατί πέρα από μια διαφαινόμενη αποτυχία στην καθαριότητα θα υπάρξουν και μακροχρόνιες επιπτώσεις τις οποίες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε άνθρωποι όπως εσύ και αρκετοί ακόμα,που έχουν έμπρακτα δείξει την αγάπη τους για τον τόπο .!!!
Με πολύ εκτίμηση
Παναγιώτης Σταικος .

Σχόλια