Έως και δύο χρόνια φυλακή σε όσους αψηφήσουν την απαγόρευση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος, η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη για όσους αψηφήσουν την απαγόρευση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.


Στο κείμενο της ΚΥΑ γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.....



Τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κοροναϊού». Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».


Δείτε εδώ το ΦΕΚ


πηγή: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com

Σχόλια