Αιτωλοακαρνανία – ΚΤΕΛ – Ταξί: Δραματική μείωση και πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Αιτωλοακαρνανία – ΚΤΕΛ – Ταξί: Δραματική μείωση και πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίαςΜόνο 7 δρομολόγια πραγματοποιεί το Υπεραστικό ΚΤΑΛ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ μηδική είναι η κίνηση στα ταξί. Τι δηλώνουν οι Πρόεδροι των δύο φορέων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα

Δραματική είναι η μείωση της κίνησης σε ταξί και Υπεραστικό ΚΤΕΛ στην περιοχή του Αγρινίου πριν ακόμη ξεκινήσει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Όσο για την οικονομική ζημιά ουδείς είναι σε θέση να κάνει πρόβλεψη ή αποτίμηση, καθώς όλα είναι στην αρχή!
Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Μούκας
Απολυμάνσεις, τόσο στα ΚΤΕΛ, όσο και στα ταξί, γίνονται σε καθημερινή βάση, ωστόσο, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Μούκας: «είναι προσωπική ευθύνη του καθενός να φέρει τη σχετική βεβαίωση πάνω του και να λαμβάνει και τα μέτρα της προσωπικής υγιεινής. Εμείς μετά από κάθε δρομολόγιο πραγματοποιούμε απολύμανση και στα 7 λεωφορεία που δουλεύουν ή  πριν από το δρομολόγιο στο εκάστοτε λεωφορείο που θα αναλάβει βάρδια. Την τρέχουσα εβδομάδα που είναι η πρώτη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα δούμε την κίνηση και θα εξετάσουμε αν θα πρέπει να μειωθούν περεταίρω τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Μέχρι στιγμής στην Αθήνα που είναι ο βασικότερος προορισμός εκτελούνται 4 δρομολόγια από Αγρίνιο προς Αθήνα και αντιστρόφως και 2 δρομολόγια από και προς την Πάτρα.
«Είναι θέμα υγείας όλων μας συνεπώς εμπιστευόμαστε τους ταξιδιώτες και την κρίση τους. Δεν πρέπει να ταξιδεύουν, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και πρέπει να έχουν μαζί τους την απαραίτητη βεβαίωση κυκλοφορίας. Εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα έγγραφα αυτά και την μετακίνησή τους, δεν έχουμε το δικαίωμα ελέγχου, όπως η αστυνομία. Η δουλειά μας είναι η ασφαλή μετακίνησή τους στον προορισμό τους» τόνισε ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Μούκας, ο οποίος ζήτησε από τους εν δυνάμει επιβάτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες – ανακοινώσεις των επιστημόνων και της κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος των Ραδιοταξί Αγρινίου Αλέξανδρος Μπάδας
Ο Πρόεδρος των Ραδιοταξί Αγρινίου Αλέξανδρος Μπάδας μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «η μείωση της δουλειάς ξεπερνά το 90% και αυτό συνέβη πολύ πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Κατά τις βραδινές βάρδιες στις πιάτσες των ταξί μένουν συνήθως 3 με 4 ταξί και δεν βγαίνει η βάρδια. Θα δούμε πως θα είναι τα πράγματα και κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας απαγόρευσης της κυκλοφορίας και αναλόγως θα πράξουμε. Μέχρι στιγμής από τότε που πληροφορηθήκαμε για τον κορονοϊό, κάνουμε καθημερινά απολύμανση στα αυτοκίνητά μας, ακόμη και μετά από κάθε δρομολόγιο, γιατί είναι θέμα υγείας και είμαστε αναγκασμένοι να καθόμαστε μέσα στα αυτοκίνητά μας αρκετές ώρες και φυσικά να πηγαίνουμε στα σπίτια μας. Σήμερα (Τρίτη) θα γίνει στο στόλο των ταξί μαζική απολύμανση, αλλά στην δουλειά μας δεν έχει σημασία η μια ή η δύο ή και οι περισσότερες μαζικές απολυμάνεις, αλλά η συνεχής καθαριότητα των ταξί μας,  πρώτα απ’ όλα για την υγεία μας, την υγεία των οικογενειών μας και την υγεία των πελατών μας και έπειτα για τα υπόλοιπα».

Σχόλια