Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά -Οι ώρες λειτουργίας τους

κόσμος ψωνίζει για το σαρακοστιανό τραπέζι

Μπορεί να βρισκόμαστε μία ημέρα πριν από την Καθαρά Δευτέρα και οι περισσότεροι να έχουν εφοδιαστεί για το αυριανό τραπέζι, ωστόσο υπάρχουν και μερικοί που θα θελήσουν να κάνουν τελευταία στιγμή τα ψώνια τους.

Ανοικτά θα είναι το βράδυ της Κυριακής (01/03/2020), τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, η ψαραγορά στη Βαρβάκειο και η Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη.

Τα περισσότερα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά του Καταναλωτή στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στου Ρέντη (ΟΚΑΑ) θα μείνουν ανοικτά την Κυριακή 1-3-2020 με ωράριο έως τις 12 τη νύχτα, ενώ θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 6 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 2-3-2020 και θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Ωστόσο κάποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν συνέχεια ανοικτά μέχρι το μεσημέρι χωρίς να κλείσουν καθόλου.
Η κεντρική ιχθυαγορά στην Βαρβάκειο θα ανοίξει στις 9 το βράδυ και τα μαγαζιά της θα μείνουν ανοικτά συνεχώς μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.


Ανοιχτά θα είναι, επίσης, την Καθαρά Δευτέρα 2-3-2020 και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ, ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές. Σε ό.τι αφορά στα σούπερ μάρκετ, αυτά παραμένουν κλειστά στην Αθήνα.

Να σημειωθεί, πως η Καθαρά Δευτέρα, δεν θεωρείται εξαιρέσιμη αργία για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Συνεπώς, επιτρέπεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών είναι νόμιμη, χωρίς να δημιουργεί αξίωση για πρόσθετη αμοιβή.

Η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας δεν χαρακτηρίζεται ως αργία, παρά μόνο εάν προβλέπεται σε συλλογική σύμβαση ή υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη.


Πηγή: iefimerida.gr 

Σχόλια