Αγρίνιο: Το 20% της πελατείας των κομμωτηρίων έχει ήδη κλείσει ραντεβού

Αγρίνιο: Το 20% της πελατείας των κομμωτηρίων έχει ήδη κλείσει ραντεβού
Επιστολή «πρότυπο» για τους κομμωτές της Ε.Ε. η επιστολή που απέστειλαν οι έλληνες κομμωτές στην Κυβέρνηση για τα μέτρα ασφαλείας 

Μαρία Σωτηροπούλου: «Δεν υφίσταται το «κύμα» των ραντεβού που ίσως έχει διαμορφωθεί στην συνείδηση των πολιτών. Το ποσοστό αυτό είναι σε φυσιολογικό πλαίσιο ακόμη και προ κορονοϊού»
Μετά την έρευνα που έγινε στο πλαίσιο των συνθηκών του κορονοϊού κατά την οποία οι περισσότεροι που ερωτήθηκαν ποιο πράγμα θα κάνουν μόλις γίνει η άρση των μέτρων απαγόρευσης απάντησαν πως  θα πάνε στο κομμωτήριο, «φούντωσε» πανελλαδικά το σενάριο ότι τα ραντεβού των κομμωτηρίων ήδη από τώρα έχουν κλειστεί και μάλιστα ήδη έχουν πάρει την μορφή «χιονοστιβάδας».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κομμωτών Μαρία Σωτηροπούλου

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Κομμωτών – Κομμωτριών και ταυτόχρονα Πρόεδρο του Συλλόγου Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων Μαρία Σωτηροπούλου δεν υφίσταται η έκταση που έχει δοθεί ως προς τα ραντεβού. «Μέχρι στιγμής το 20% των πελατών των κομμωτηρίων μας έχει μπει στην διαδικασία να κλείσει ραντεβού για να περιποιηθεί την κόμμωσή του μόλις αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης. Το ποσοστό αυτό ισχύει και για την περιοχή του Αγρινίου, αλλά και πανελλαδικά».
Τεκμηριώνοντας την θέση αυτή και διαψεύδοντας παράλληλα το «κύμα» των ραντεβού στα κομμωτήρια που έχει διαμορφωθεί στην συνείδηση των πολιτών τονίζει: «το 20% είναι ένα ποσοστό φυσιολογικό ακόμη και με τα δεδομένα προ κορονοϊού. Οι περισσότεροι πελάτες μας έχουν πειθαρχήσει στην απαγόρευση που υφίσταται. Το άξιο λόγου και σχολιασμού είναι πως αρκετοί άνδρες, δεδομένου πως μπορούν να περιποιηθούν την κόμη τους χωρίς να γίνει εύκολα αντιληπτό από έναν μη επαγγελματία, αλλά και πολλές γυναίκες, κυκλοφορούν εν μέσω απαγορεύσεων με περιποιημένη κόμη».
Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Σωτηροπούλου, η ζημιά στους επαγγελματίες κομμωτές και κομμώτριες είναι μεγάλη, γιατί εκτός της φυσιολογικής ροής της δουλειάς τους, χάθηκε και η δουλειά που θα είχαν το Πάσχα, κάτι που ήταν ουσιαστική βοήθεια για τις επιχειρήσεις τους.
«Η ζημιά είναι μεγάλη και δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς τις ημέρες του Πάσχα η δουλειά μας είναι αρκετή. Το εισόδημα αυτό χάθηκε με αποτέλεσμα για το επόμενο χρονικό διάστημα να μην διαθέτουμε κανένα οικονομικό έρεισμα και σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας, που θα εφαρμοστούν όταν ανοίξουμε, να μην μπορούμε να ισορροπήσουμε. Προσφέρουμε μια υπηρεσία με όμορφο τρόπο και βάση υγειονομικών κανόνων και ο κόσμος ίσως να το διογκώνει στο μυαλό του σε σχέση με τις εισπράξεις μας, «ξεχνώντας» έξοδα, υποχρεώσεις, υπαλλήλους κλπ. Όταν ανοίξουμε θα πρέπει να έχουμε και κενά χρονικά διαστήματα μεταξύ των πελατών μας, εκτός από άλλα μέτρα, που προτείναμε στην κυβέρνηση μέσω επιστολής μας. Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και Ευρωπαϊκή Επιτροπή κομμωτικής, η οποία έμεινε έκπληκτη, με τα μέτρα ασφαλείας που εισηγηθήκαμε στην ελληνική κυβέρνηση και μας ζήτησε να την προωθήσει και στους επίσημους συλλόγους κομμωτών – κομμωτριών των υπόλοιπων κρατών – μελών της Ε.Ε.» τόνισε η κ. Σωτηροπούλου ως Πρόεδρων της Πανελλήνιας Ένωσης Κομμωτών  Κομμωτριών και Πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Αγρινίου και Περιχώρων.

Σχόλια