Δημάρχος Ξηρομέρου ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ μήνυμα ευχών για το Πάσχα

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
Χρόνια πολλά για τις Άγιες Μέρες...

              Το Πάσχα φέτος έχει έντονο συμβολισμό και βαθύτερο νόημα. Βρισκόμαστε σε έναν ιδιότυπο «πόλεμο» με έναν αόρατο εχθρό. Δυστυχώς, έχουμε κρούσμα και στην Αιτωλοακαρνανία, γεγονός που ήταν μαθηματικά αναπόφευκτο. Τις επόμενες ημέρες η διασπορά πιθανόν να επηρεάσει και τον Δήμο μας.
         Τα μέτρα που είναι αποτελεσματικά από την αρχή της υγειονομικής κρίσης είναι συγκεκριμένα :
-τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής
-τήρηση μέτρων κοινωνικών επαφών
-απομόνωση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών και των επαφών τους....................



Στο πλαίσιο της πανδημίας από κορονοϊό θα ήθελα να κάνω δύο παρακλήσεις:
           Πρώτον, θα παρακαλούσα όλους τους δημότες, φίλους, συγγενείς, απόδημους Ξηρομερίτες να σεβαστούν την απαγόρευση μετακίνησης και να αποφύγουν ταξίδι πρός και από την περιοχή μας,για να έχουμε την ευκαιρία, μόλις περάσει όλο αυτό να ξανανταμώσουμε. Η σύνθεση του πληθυσμού του Δήμου μας, με το πλήθος των ηλικιωμένων, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα. Στο χέρι μας είναι να μην την πυροδοτήσουμε.
        Δεύτερον, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση πεζών στους δρόμους. Ο κίνδυνος είναι αυξημένος, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Παρακαλώ, να μην συγχροτίζονται οι δημότες στις ίδιες διαδρομές. Δόξα το Θεό,έχουμε τόσες εναλλακτικές και όμορφες διαδρομές που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Αν διαπιστωθούν παρόμοια φαινόμενα, σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς διαδρομών.

           Φέτος το Πάσχα οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι για όλους αυτούς που αγαπάμε. Τον απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος. Τώρα παλεύουμε και προστατεύουμε τους γύρω μας και τους εαυτούς μας.
        Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι δίπλα στους δημότες που έχουν ανάγκες. Για οτιδήποτε μπορούν να φανούν χρήσιμες, για εσάς και τους αγαπημένους σας, μην διστάσετε να ενημερώσετε.

Καλό Πάσχα !!!
Με υγεία
Απρίλιος 2020
#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ #

Σχόλια