Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα αλληλεγγύης από το Μεσολόγγι στην Ιταλία και το Μπέργκαμο! (VIDEO)


Με ένα πεντάλεπτο βίντεο ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στέλνει ευχές σε αισιόδοξο μοτίβο από την πόλη της Ελευθερίας«Guardiamosempre Avanti!! Con unsorriso!! Celafaremo!! Κοιτάμε πάντα μπροστά! Με χαμόγελο! Θα τα καταφέρουμε»!
Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος κλείνει το πεντάλεπτο βίντεο που ετοίμασε ο Δήμος με παραλήπτη την φίλη, γείτονα χώρα της Ιταλίας και το Μπέργκαμο. Φέτος η Ιταλία είχε προγραμματιστεί να είναι η τιμώμενη χώρα των Γιορτών Εξόδου. Εξαιτίας αυτού, αλλά και του πόνου που βιώνει από τις συνέπειες του κορωνοϊού η δημοτική αρχή της Ιερής Πόλης θέλησε να στείλει τις ευχές της με οπτικοακουστικό υλικό εμπνευσμένο από τις δύο πόλεις.
Σε αυτό ο Κώστας Λύρος απευθύνει εγκάρδιες ευχές αφού αναφέρει και τι συνδέει το Μεσολόγγι και την Ιταλία ενώ κλείνει με πρόσκληση προς τον ομόλογό του, δήμαρχο του Μπέργκαμο, να έρθει του χρόνου στο Μεσολόγγι προσκεκλημένος της δημοτικής αρχής. Το Μπέργκαμο επελέγη ειδικά σε αυτό το βίντεο γιατί είναι η εστία και η πόλη όπου επλήγη περισσότερο από όλες τις ιταλικές περιοχές από τον κορωνοϊό.
Ταυτόχρονα τα δικά τους μηνύματα στέλνουν και οι καθηγητές Ιταλικών του Μεσολογγίου, Βασίλης Ράπτης και Ουρανία Αναστασίου.
Το βίντεο έχει μουσικό θέμα το υπέροχο τραγούδι του RobyFacchinetti «Rinascero, Rinascerai” που αυτή την περίοδο ακούγεται παντού στην Ιταλία και συμβολίζει την πίστη και την αισιοδοξία των Ιταλών για να εξέλθουν απ’ αυτή την περιπέτεια.
Αναλυτικά ο Κ. Λύρος αναφέρει στο μήνυμά του:
Αγαπητέ δήμαρχε του Μπέργκαμο,
Η σκέψη μας είναι μαζί σας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Καταλαβαίνουμε τον πόνο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών που έφερε η πανδημία στην πόλη σας και στην φίλη χώρα της Ιταλίας. Η δική μας πόλη πριν 194 χρόνια βίωσε επίσης στιγμές δυστυχίας, πολεμώντας για την Ελευθερία της. Στο πλευρό της στάθηκαν άλλωστε και Ιταλοί Φιλέλληνες που έδωσαν τη ζωή τους σ αυτή τη μάχη. Ο Ιταλός μηχανικός Ραζιέρι ήταν ένας από αυτούς. Προς τιμή τους η πόλη μας έχει αναρτήσει Μνημείο στον Κήπο των Ηρώων.
Φέτος, η χώρα της Ιταλίας είχε επιλεχθεί να τιμηθεί ιδιαίτερα από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που έχω την τιμή να ηγούμαι στις γιορτές που διοργανώνει κάθε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Δυστυχώς τα θλιβερά γεγονότα μας πρόλαβαν και δεν το κατορθώσαμε.
Όμως το 2021 όταν ο «εφιάλτης» της πανδημίας θα έχει περάσει για όλους, θα ήθελα από τώρα να σας προσκαλέσω να τιμήσετε με την παρουσία σας τις Γιορτές μας που είναι αφιερωμένες σε όσους πολεμώντας στο Μεσολόγγι έδωσαν την ζωή τους την 10η Απριλίου 1826  για την ελευθερία της Ελλάδας.
Έως τότε εύχομαι να έχετε δύναμη και κουράγιο. Σας εκφράζω την αλληλεγγύη και το σεβασμό μας.
Θα ξαναγεννηθείτε, θα ξαναγεννηθούμε!
Όταν τούτο θα τελειώσει, θα επιστρέψουμε για να θαυμάσουμε μαζί το Μπέργκαμο και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα του Μεσολογγίου!
Κοιτάζουμε πάντα μπροστά!
Με χαμόγελο!
Θα τα καταφέρουμε!


Σχόλια