ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Καταδικάζουμε τις απολύσεις στο ΝΗΡΕΑ.


Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΝΗΡΕΑ που μετά την απόφασή της να παραχωρήσει τη φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία security, προχώρησε στην απόλυση όλων των εργαζομένων στον τομέα της φύλαξης.
Πατώντας πάνω στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ, μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα παλιά των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των άλλων κυβερνήσεων, απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες που εντάσσονται στο σχεδιασμό του ομίλου για περισσότερα κέρδη!
Πετούν στην ανεργία εργαζόμενους με πολυετή υπηρεσία που οι ίδιοι παράγουν τον πλούτο, την ώρα που η κυβέρνηση απλόχερα δίνει στους εργοδότες δύο δις “δωράκια” και επιδοτήσεις. Ακόμα μέσα από το περιβαλλοντολογικό νομοσχέδιο που πέρασε τελευταία, παραδίνει θάλασσα, δάση, βουνά και αέρα στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να μην σκύψουν το κεφάλι! Να εμπιστευτούν το σωματείο τους, την ίδια τους τη δύναμη. Να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματά τους, να μην συμβιβαστούν με τη εργασιακή ζούγκλα του βάρβαρου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος του καπιταλισμού. Συσπειρωμένοι και ενωμένοι στο σωματείο τους, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να δώσουν τη μάχη για να αποτρέψουν και να βάλουν φραγμό στα αντεργατικά σχέδιά τους και να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι πάλι την κρίση τους.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθούν οι απολύσεις και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός!

Σχόλια