Κορονοϊός: Έτοιμη να το… πατήσει για τοπικά lockdown η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Έτοιμη να το… πατήσει για τοπικά lockdown η κυβέρνηση
Ο κορονοϊός κάθε άλλο παρά αποτελεί παρελθόν και η σημερινή (σ.σ. 08/06.2020) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 97 νέα κρούσματα στην Ελλάδα (σ.σ. τα τελευταία 4 εικοσιτετράωρα) ήρθε για να το επιβεβαιώσει.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι όποιος νομίζει ότι ο κορονοϊός αποτελεί παρελθόν κάνει λάθος και κάπως έτσι οι ανησυχίες για τον “αόρατο εχθρό” έχουν ξανά ενταθεί.
Μάλιστα, η τελευταία παράγραφος της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, η οποία θα γίνεται καθημερινά από εδώ και στο εξής, τα… λέει όλα:
“Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί”.
Αυτό βεβαίως σημαίνει lockdown σε τοπικό επίπεδο όπου διαπιστωθεί πως ο κορονοϊός “φουσκώνει”…
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
“Σήμερα ανακοινώνουμε 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.
690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί”.
newsit.gr

Σχόλια