Yπόθεση Μαρκέλλας- Παρέμβαση του αδερφού της που θα συζητηθεί


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την απαγωγή της Μαρκέλλας. Σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε παρέμβαση στην εισαγγελία ανηλίκων ώστε να ελεγχθεί το περιβάλλον της ανήλικης.
Αυτό ενόχλησε τον αδερφό της κοπέλας ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Mega, Live News τονίζοντας:  «Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;.
Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα προβούμε σε άλλες διαδικασίες. Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο σπίτι μας. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου,
βλέπω την οικογένεια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι.
Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα».
Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μπαίνει το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει η 10χρονη η Μαρκέλλα, στον απόηχο της μυστηριώδους εξαφάνισής της που είχε αίσια έκβαση, αφού η ανήλικη εντοπίστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ύστερα από σχεδόν δύο 24ωρα, κατά τα οποία αγνοείτο η τύχη της.
Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης της.
Αναφορά με αίτημα να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής της 10χρονης έκανε προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρό του Κώστα Γιαννόπουλο.
Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τις συνθήκες εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας και στο επίκεντρο φαίνεται πως βρίσκεται γυναίκα από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας, η οποία αναζητείται, ενώ φέρεται να αναγνωρίστηκε από την ανήλικη και η παρουσία της επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να συνθέσουν το «παζλ» της υπόθεσης αναζητώντας και το κίνητρο της αρπαγής.
Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση της υγείας της να είναι καλή, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους.
Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη κακοποίησης και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί τυχόν χορήγηση φαρμάκων.
Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που φέρεται να απήγαγε τη 10χρονηΝωρίτερα έγινε γνωστό πως ταυτοποιήθηκε, μετά τη μαρτυρία της 10χρονης Μαρκέλλας, η γυναίκα που φέρεται να απήγαγε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη.
Όλα αυτά μετά από το βίντεο – ντοκουμέντο από την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας έχει στα χέρια της η αστυνομία. Το βίντεο, που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος, το 10χρονο κοριτσάκι φαίνεται να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία – σύμφωνα με τους αστυνομικούς – σχετίζεται με την υπόθεση.
Εκτός από τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο μαζί με τη 10χρονη Μαρκέλλα, οι αστυνομικοί αναζητούν και έναν ηλικιωμένο άντρα. Μάλιστα η μικρή αναγνώρισε την γυναίκα που φέρεται να την άρπαξε.
Στο μεταξύ, μόνο για 20 λεπτά επιτράπηκε στην μητέρα της δεκάχρονης Μαρκέλλας να δει το παιδί της που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, η μητέρα της κατάφερε να την δει λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περίπου στις 12.30, δεν της επετράπη να κάνει οποιαδήποτε ερώτηση, την πήρε αγκαλιά, έμεινε για λίγο μαζί της και στη συνέχεια αποχώρησε.Η εξαφάνιση της μικρής, βρίσκεται στο μικροσκόπιο αστυνομικών που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή. Τόσο η μητέρα όσο και ο πατριός της μικρής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έδιναν καταθέσεις στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση έως αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Η μεταφορά της σε νοσοκομείο κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Επιπλέον, εξακολουθεί να παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους που επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν» ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται πως η 10χρονη εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Βρέθηκε λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε βενζινάδικο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου, ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδε τη Μαρκέλλα, μιλώντας στο GRTimes.gr, η 10χρονη ανηφόριζε την οδό Καθηγητού Ρωσσίδου στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι κρατούσε σχολική τσάντα, ενώ ήταν Σάββατο και δεν λειτουργούν τα σχολεία.
«Παρέπαιε, περπατούσε σαν χαμένο» και κουρασμένη περιέγραψε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας πως η 10χρονη του είπε πως θέλει να πάει σπίτι της. Ο ίδιος αντιλήφθηκε πως πρόκειται για τη Μαρκέλλα, όταν του είπε το όνομά της, ενώ όταν τη ρώτησε πώς έφτασε μέχρι εκείνο το σημείο, το ανήλικο κορίτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα απάντησε: «Με άφησε εδώ κάτω αυτή που με πήρε και μου έδωσε 30€ για να πάω σπίτι».

Σχόλια