Κορωνοϊός: 58 νέα κρούσματα - Είμαστε μπροστά στο δεύτερο κύμα;


Στις 13 πύλες εισόδου κυρίως  από Αλβανία και Βουλγαρία αποδίδεται η «έκρηξη» - Στη Β. Ελλάδα το μεγάλο πρόβλημα - Οκτώ κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Αττική  - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή  - 13 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - Στους 193 παραμένουν οι θάνατοι

Φόβους ότι βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού στην Ελλάδα πυροδοτούν τα 58 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν και ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ.   ΤΑπό το σύνολο των κρουσμάτων τα 34 συνολικά είναι εισαγόμενα, καθώς τα 28 εντοπίσθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας κατά τους ελέγχους, ενώ άλλοι έξι θετικοί στην Covid-19  προσήλθαν αυτοβούλως και ελέγχθηκαν, έχοντας συμπτώματα. 


Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη  58 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.883, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.  Τα κρούσματα κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής: Τα 28 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, έξι (6) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, δυο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας κι ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στη Β. Ελλάδα και κυρίως στις 13 πύλες από τις οποίες εκτός από τουρίστες εισέρχονται χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενοι σε αγροτικές εργασίες κυρίως από την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Παράλληλα, υπηρεσιακοί παράγοντες, παραδέχονται ότι ακόμη δεν έχουν εφαρμοσθεί πλήρως τα μέτρα που αποφασίσθηκαν για τον Προμαχώνα, ώστε να ελέγχονται πλήρως όσοι μπαίνουν στη χώρα.

Στο μεταξύ, 13 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

xartis_neos



Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

https://www.protothema.gr/

Σχόλια