Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.».







       Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 09.30 στη θέση «Τσαπουρνιά», που διατηρεί το συσκευαστήριο της η επιχείρηση του «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.», η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες  «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.».
Κεντρικό σύνθημα στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν η άρση των απολύσεων, η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας και να παρθούν μέτρα υγείας και ασφάλειας. 
Ομιλητές ήταν ο Νίκος Μωραΐτης π Βουλευτής ΚΚΕ εκ μέρος αγροτικών συλλόγων Αιτ-νιας, Παναγιώτης  Στάικος Επικεφαλής της Αναζωογόνηση Ξηρόμερου, Νίκος Καραθανασόπουλος  Βουλευτής ΚΚΕ, Φίλιππος Σαμαλέκος  Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου, Μπάμπης Τσάρκος πρόεδρος εργαζομένων Νηρέα, Μιχάλης Χατζηδάκης πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αγρίνιου, Μανώλης Καραντούσιας πρόεδρος ομοσπονδίας γάλατα τρόφιμα ποτά. Όλοι οι ομιλητές απηύθυναν χαιρετισμό και κάλεσαν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα.
Έδωσαν το «παρών» από το Δήμο οι Αντιδήμαρχοι Τζαχρήστας Παναγιώτης,  Σαμαλέκος Φίλιππος, Γερόλυμος Σωτήρης, Μάτζαρης  Λευτέρης,  Μπαμπούρης Κωνσταντίνοςκαι ο Επικεφαλής Αναζωογόνηση Στάικος Παναγιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζωγαςαπό τη Λαϊκή συσπείρωση του Δήμου Ξηρομέρου ο Δημήτρης Κομπλίτσης & Γιάννης Ζαφείρης .
Παρουσία στο χώρο, εκπρόσωποι του Συλλόγου γυναικών Αστακού, συλλόγου Χοβολιοτών, ΑΜΣ Αίολος Αστακού.


Οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες  «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» διαμαρτύρονται ενάντια στις 32 απολύσεις φυλάκων από την εταιρεία, ζητούν την ανάκληση της απόφασης απόλυσης και επαναφορά των εργαζομένων στις δουλειές τους.
Η συγκέντρωση των εργαζομένων στη θέση  «Τσαπουρνιά», που διατηρεί το συσκευαστήριο της η επιχείρηση του «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.», γίνεται μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Νηρέα.

Το σημερινό συλλαλητήριο στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, πλήθος σωματείων και συλλόγων. Από πλευράς Περιφερειακών παρατάξεων, από τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου με ανακοινώσεις τους έχουν κάνει σαφή την υποστήριξη στο διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΝΗΡΕΑ. Επίσης τη στήριξή τους εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ,το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 προχώρησαν σε ερώτηση στο κοινοβούλιο.  
Οι απολύσεις των εργαζομένων από την πλευρά της εταιρείας χαρακτηρίζονται ως επιβεβλημένες για την καλύτερη προστασία και φύλαξη των εγκαταστάσεών της. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εκφράζουν τους φόβους τους για ξαφνικές απώλειες θέσεων εργασίας, που θα προκαλέσουν προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες όπως αυτή του Αστακού.
ΨΗΦΊΣΜΑΤΆ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ .






















































Σχόλια